Курка з овочами в духовці – апетитне блюдо для всієї родини
Друзі, всім привіт! Як же я люблю це тріо курка-картопля-овочі! І саме воно сьогодні буде окрасою нашої кулінарної програми. Просте, смачне і дуже ароматне друге блюдо. Без зайвих заморочок і проблем – сьогодні готуємо на деко.
Крім того, у цього апетитного страви є ще один величезний плюс, а точніше два:
По-перше, його можна легко і з задоволенням їсти в самостійному вигляді і нічим (так-так, саме так! ), зовсім нічим не доповнювати. Це універсальний рецепт 2 в 1 – окремо готувати гаряче, а потім гарнір нам не доведеться.
А по-друге, відразу ж привертає швидкість і дивовижна простота його створення – такі рецепти у мене завжди під рукою, коли хочеться приготувати смачно, бюджетно і на швидку руку.
В рамках сьогодні виконує соло безпрограшний варіант для домашнього вечері – курка з овочами на деко. Блюдо дуже ароматне, з найпростіших і доступних інгредієнтів. З ним догодити абсолютно всім домашнім буде легко!
Вчора у щотижневій рубриці каналу “Вгадай секретний інгредієнт майбутнього страви” я загадала вам чергову кулінарну головоломку на перевірку інтуїції.
І в цей раз задачка була вирішена досить швидко і легко Валентиною – автором . Вітаю від душі! А всім іншим – спасибі за активну участь!
Кількість порцій:6-8 (вистачить на велику дружну сім’ю! )
ЯК ГОТУВАТИ: Просто і легко. Відправив на деко і в духовку!
Друзі, набір продуктів для універсального другої страви досить простий і демократичний: курка, картопля, суміш заморожених овочів і улюблені приправи. А секретний інгредієнт, завдяки якому страва стане ще більш насиченим і ароматним – це соєвий соус. Але про все по порядку – поїхали!
Першим ділом працюємо з куркою: викладаємо куряче м’ясо гомілки в середню миску, присмачую сіллю, улюбленими спеціями і соєвим соусом.
Все перемішуємо і залишаємо курку насолоджуватися цими чудовими ароматами, буквально на 10-15 хвилин.
А в цей час займемося картоплею: очищаємо, промиваємо та нарізаємо його невеликими шматочками. Процес до болю знайомий – він у нас займе не більше 10 хвилин.
І відразу ж готуємо великий деко для запікання: ховаємо його з фольгою і по краях рівномірно викладаємо скибочки картоплі.
Слідом на картоплею відправляємо на деко попередньо злегка розморожені овочі (у мене набір з болгарським перцем, морквою, кукурудзою, зеленим горошком, помідорками черрі і капустою брокколі).
Овочі, аналогічно картопляним часточок, розподіляємо по колу. Присмачую овочі і картоплю оливковою олією, приправляємо сіллю і улюбленими спеціями за смаком.
Ароматні овочі і картопля вже на деку!
А центральне місце на деку – для запашної курочки. Вона вже наситилася ароматами і готова приєднатися до прекрасним компаньйонам. Ось така краса вийшла!
Деко з ароматним наповненням!
Відправляємо деко з прекрасним вмістом в розігріту до 180 градусів духовку, попередньо накривши його фольгою, на 40 хвилин.
За 15 хвилин до готовності страви знімаємо фольгу і даємо курочку з овочами приємно зарум’янитися.
Універсальне ароматне друге блюдо – рум’яне, соковите і апетитне вже на вашому столі!
Рум’яна курочка з овочами на деку – по всій красі!
Що нам знадобиться:
- 500 г м’яса курячих гомілок (без шкіри і кісток)
- 2 великих картоплини (або 4 середніх)
- 1 упаковка заморожених овочів (у мене набір з болгарським перцем, морквою, кукурудзою, зеленим горошком, помідорками черрі і капустою брокколі) – на ваш вибір (400 г)
- 50 мл соєвого соусу
- 1-2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, мелений чорний перець, улюблені спеції – за смаком